torsdag 1 september 2016

Uppföljning på mötet i våras

Hej, alla där ute som läser här och undrar vad som hänt sedan i våras. Hemskt ledsen att jag slutar skriva efter ett "katastrofinlägg"!

Mötet gick okej eller ja hyffsat. Kanske lämnade jag ut mig själv lite mer än vad jag tänkt men okej, jag får leva med det. Vi träffades en gång till innan semestern. Stämde av hur läget var och hur vi går vidare. Ska ses igen om två veckor.

På mötet fick jag tala om att jag inte längre fixar att jobba med det jag håller på med relaterat till min sjukskrivning och varför jag blev sjukskriven. Att det jag gör nu är bland det sista jag ville göra och ändå var det det som jag fick ta om jag skulle börja jobba igen. Tyvärr var jag i rätt "dåligt" skick just vid det där mötet så jag upplevdes nog inte arbetsför överhuvudtaget. Jag fick frågan om jag ville gå hem, vara sjukskriven på heltid men det sa jag NEJ till. Jag är inte sjukskriven för att jag inte vill jobba så det ska de inte tro, inte på något sätt är jag sjukskriven för att jag inte vill göra rätt för mig. Jag kände mig dock intryckt i ett hörn, kände mig tvungen att ge svar på vad jag vill och kan jobba med. Jag vet inte. Jag känner mig blockerad. Kan inte tänka. Vi bestämde att människorna på personalkontoret skulle se över organisation om det fanns några lediga tjänster på gång. Bokade in ett nytt möte, en avstämning för att se hur det gick.

Innan avstämningsmötet blev jag orolig eftersom det kändes som om jag gett uttryck för att jag inte hade något att komma med. Att jag inte hade någon vilja eller egna förslag eller något. Jag försökte skriva ner och försökte tänka ut åtminstone några saker och saker som jag faktiskt är bra på (inte lätt att erkänna för sig själv). Kände att jag var tvungen att visa framfötterna, att jag faktiskt ville det här och inte bara smita från det andra. Jag bokade en träff med en av dem som var med från personalkontoret, var tvungen att ta fram dem här sakerna innan vi skulle ses igen för att de skulle titta efter rätt jobb, titta bredare än vad som kom fram på första mötet. Det gick bra, hon var lätt att prata med, ny för mig men väldigt bra.

Vid avstämningsmötet konstaterades det mest att de inte hittat något som passar. De menade på att alla arbeten är stressiga och att det därför blir svårt att hitta något okej jobb överhuvudtaget. Jaha! Jag menade på att det är mina arbetsuppgifter idag som gör att jag inte får full kapacitet, det är vad jag tror just nu. Med rätt arbete tror jag att min ork skulle bli större utifrån att mitt psyke också skulle bli mer sporrat. Jag kanske har fel men jag vill tro på att jag orkar mer. Kan mer. Vi funderade på om jag kunde gå med bredvid någon, typ som praktik eller prova på. Dels för att testa min förmåga men också få visa vad jag går för, att jag faktiskt kan göra annat än vad jag arbetar med idag. Men där har ju Försäkringskassan sina regler. Det måste finnas ett jobb att kunna bli anställd på med dem arbetsuppgifterna. Det är så trångsynt men visst det kan ju visa sig att jag klarar av att jobba mer om jag får göra något annat och så finns det inget jobb men jag har visat att jag har arbetsförmågan och då blir jag av med min sjukpenning och arbetslös på kuppen. Japp, det ska inte vara så enkelt här i världen. Vi kom inte så mycket längre. Bokade ett nytt möte till hösten vilket nu blir om cirka två veckor.

Jag fick i uppgift att kontakta min handläggare på FK för att kolla av regelverket utifrån tänket ovan. Fick inte kontakt med henne per telefon, inte via mail heller till en början. Fick svar efter någon vecka. Kunde ju inte skriva allt i mail så ville ju ha kontakt med henne per telefon. Men kontentan blev att vi skulle höras av efter semestern vilket jag kom på nu när jag skriver detta. Måste alltså kontakta min handläggare så snart som möjligt eftersom hon inte har hört av sig. Det är inte lätt att vara sjukskriven men det vet väl alla redan.

Nu blev det här rörigt tycker jag men var bara tvungen att svara på lite frågor jag fått men som jag inte orkat svara på tidigare. Jo, jag jobbar alltså halvtid fortfarande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar