söndag 7 december 2014

Akupunkturen har faktiskt gjort skillnad

Länge sedan jag skrev här nu. Dagarna bara rusar på och jag tänker att imorgon ska jag sätta mig och skriva några rader på bloggen. Men nej, orken har inte infunnit sig och inte heller lusten.

Förra veckan efter uppföljningsmötet på AF hade jag min första lediga dag. Den dagen orkade jag ingenting. Utslagen. Den här veckan hade jag yoga den dagen och det gick men det var en seg dag.

På tal om yogan så var det första gången någonsin sen jag började yoga i våras som jag klarade av att genomföra alla rörelser utan att få bortdomnade kroppsdelar. Har speciellt haft svårt med en övning där man ska lägga händerna på axlarna med tummarna bakåt och armbågarna rakt ut och sen vrida kroppen från vänster till höger och tvärtom. Jag har varit tvungen att ha knutna händer, dvs ej ner med tummen, har inte klarat av att genomföra hela övningen innan mina händer och armar börjat domna bort. Men den här gången gick det hela vägen. Jag undrar om inte akupunkturen har gjort sitt till. Kändes jättebra trots att jag fortfarande har värk i ena axeln och känner av handlederna men trots detta kunde jag genomföra hela yogapasset. Häftig känsla!

Jag har nog varit rätt skeptisk till akupunktur och dess verkan. Jag har provat en gång tidigare mot värk i tumseneskidan med det hjälpte inte. Kan ju berott på att det var så trångt där att det slutade med en operation. Men den här gången verkar det faktiskt som att akupunkturen fungerar, fast kanske inte helt mot det som det var tänkt men bra följder på vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar