torsdag 30 april 2015

Jag önskar att jag kunde vara lite mer positiv

Det blir tyvärr mest negativa inslag på bloggen. Kände idag när jag gick från arbetsträningen att jag nog är den mest negativa människan i min arbetsgrupp. Varför måste jag vara sådan? Varför måste mitt liv vara så negativt? Jag vill ju alltid allas väl och ve men jag blir så negativ hela tiden.

Jag orkar inte med att alltid vara den som ser alla fel och brister på saker och ting. Att alltid vara den som styr med allt och ser till att saker fungerar. Men jag kan liksom inte sluta för då stör jag mig så jag mår dåligt för det. Ibland känner jag att jag är för smart för mitt eget bästa. För smart för att jobba där jag gör. Inte så att jag vill skryta, det vill jag verkligen inte men jag verkar ju vara ensam (nästan i alla fall) om att hela tiden se hur saker kan göras bättre eller utvecklas. Varför kan jag inte bara stänga av den funktionen i min hjärna så slipper jag bry mig så mycket och slipper bli frustrerad över situationen. Det leder ju bara till att jag blir negativ till det som är, negativ till hur saker löses och negativ i hur jag pratar med människor runt omkring mig. Jag vill vara positiv, lyfta andra och mig själv och leverera positiv energi. Men jag kommer nog inte komma dit om jag själv inte mår helt bra. Frågan är bara hur jag ska komma dit?

6 kommentarer:

  1. Skickar en positiv energikram till dig, Kram Helena

    SvaraRadera
  2. Men vännen!! Du lever och har levt länge i en allt annat än läty livssituation!! Jag upplever inte din blogg som negativ - utan ärlig - lever man i en svår livssituation behöver man en ventil någonstans. Jag upplever dej varken som svartmålande eller ältande, men däremot som någon som kämpar för en bättre tillvaro! En som inte bara nöjer sej, någon som vill att det ska vända och gå åt rätt håll!! ❤ Kram!!

    SvaraRadera
  3. Det där känner jag igen! Är likadan själv. Har ännu ej hittat en arbetsplats där jag kommer till min rätt. Nu är jag 52 och sjukskriven pga utmattningssyndrom sedan snart 3 år. Hoppas du hittar rätt jobb tillslut!

    SvaraRadera